Columns van Felicita Vos

#Metoo#Mekoe#MeHermien

 

Harvey Weinstein was het dominosteentje dat als eerste omviel en in zijn val vele machtsmisbruikers omver wierp. Eindelijk durfden vrouwen en een enkele man op te staan en hardop te zeggen wat hun was overkomen. Dapper, want eerlijk gezegd worden de meeste slachtoffers door deze broodnodige ontboezeming gebrandmerkt en zelfs als zeurpieten afgeserveerd. ‘Het moet maar eens afgelopen zijn met het gezeik. En waarom kom je nu pas naar buiten met dit verhaal?’ Zomaar een greep uit de nog milde reacties die voor mij onbegrijpelijk zijn. Ik snap het zwijgen, het geworstel.
Continue reading

Daten

Daten

Ja, het is echt waar, ik heb geleefd in een Smartphonevrij tijdperk. En bij leven hoort liefhebben. Mijn toenmalige lief, was een Griekse adonis in de letterlijke zin van het woord. Het was zo’n grootse meeslepende liefde waarbij de wereld om ons heen vervaagde en het universum alleen uit ons twee leek te bestaan. Gedoemd om te mislukken, zou de pessimist onder ons zeggen.

Continue reading

De verkoopkever

‘Ik voel me net Gregor Samsa’, jammerde meneer de schrijver terwijl hij columnfotoeen bierviltje versnipperde. De spartelende kever uit De gedaanteverwisseling verscheen als een djinn op mijn netvlies. Voor ik naar het hoe en waarom van deze Kafkaiaanse vergelijking kon vragen riep hij: Continue reading

Twitter Facebook Instagram
blogs van felicita