Daten

Daten

Ja, het is echt waar, ik heb geleefd in een Smartphonevrij tijdperk. En bij leven hoort liefhebben. Mijn toenmalige lief, was een Griekse adonis in de letterlijke zin van het woord. Het was zo’n grootse meeslepende liefde waarbij de wereld om ons heen vervaagde en het universum alleen uit ons twee leek te bestaan. Gedoemd om te mislukken, zou de pessimist onder ons zeggen.

En die heeft dan ook gelijk gekregen. Maar goed, even terug naar het hier en nu want er is veel veranderd op het dating vlak. Tinder en internet daten is aan mij niet besteed. Ik kom mannen liever in het echte leven tegen. En ja, er hing al een poosje iets in de lucht tussen mij en een leuke man die ik via een gemeenschappelijke vriendin had ontmoet. Een week of twee geleden nodigde hij me uit voor een romantisch diner. Zodra we het restaurant binnenwandelden, dwaalden zijn ogen af naar een passerende vrouw gekleed in een niets verhullend truitje. Eerste minpuntje van die avond. We hadden onze stoel nog niet aangeschoven of zijn Smartphone nestelde zich als eerste klas voorbehoedsmiddel tussen ons in. Om de haverklap klonk er een zeer belangrijke ‘ping’ waardoor een gesprek voeren haast onmogelijk werd. Tussendoor moest hij natuurlijk om de vijf minuten zijn mail checken. Aan het tafeltje naast ons, ging het niet veel beter, maar daar was een vrouw de regelrechte Smartphone junk. Haar vriend rolde veelbetekenend met zijn ogen en hief vervolgens zijn glas naar mij op. Toen mijn date voor de zoveelste keer met zijn telefoon in de weer was, besloot ik te gaan. Deze man verdiende de nominatie ‘ongeschikt’.

Ik weet dat er mensen zijn die alleen nog via de App met elkaar communiceren. Het zou goed voor hun relatie zijn, ze krijgen op die manier geen ruzie, maar ik geloof niet dat ik daarvoor geschikt ben.

Share
Twitter Facebook Instagram
blogs van felicita