Spaans bloed maart 2017

felicita_spaans_bloed

bestelexemplaarklein
Sommige familieschandalen kunnen beter geheim blijven…

Livia is net partner geworden van een prestigieus architectenbureau als een raadselachtig telefoontje uit Madrid haar zorgvuldig opgebouwde leven ontwricht. Haar tante Pilar, die ze al jaren dood waande, is ernstig ziek en wil haar laatste dagen met Livia doorbrengen. Ze had zich heilig voorgenomen geen voet meer op Spaanse bodem te zetten, maar besluit nu toch na achttien jaar terug te gaan naar haar kleurrijke familie.
Vanaf dat moment neemt Livia’s leven een wending die ze niet had kunnen voorzien. In het huis van haar jeugd doet ze schokkende ontdekkingen over het verleden. Ogenschijnlijk onschuldige familieleden lijken een rol te spelen in een kwaadaardig complot. Maar de onthutsende waarheid die uiteindelijk aan het licht komt, overstijgt alles.
Spaans bloed is een aangrijpende, magische roman over een meisje dat ten prooi viel aan ultiem verraad en zich daar bewonderenswaardig aan ontworstelde.

Bestel dit boek op BOL.COM of bestel een gesigneerd exemplaar.


 

booksslider-klauw2

Duivelsklauw
maart 2014

bestelexemplaarklein
Duivelsklauw is het verhaal van een man die zijn leven lang een buitenstaander is gebleven en zijn geheimen krampachtig probeerde af te schermen voor zijn omgeving.

Heina Brandt, wordt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog geboren uit een huwelijk tussen een Roma moeder en een Nederlandse vader. Zijn tirannieke en opportunistische vader speelt een dubbelrol gedurende de Duitse bezetting. Manipulatie, list en bedrog vieren hoogtij in het gezin waarin zowel vader, moeder als kinderen figureren als merkwaardige personages. De vrouw wordt gedwongen haar culturele identiteit te verloochenen. Toch lardeert ze de opvoeding van haar kinderen met de tradities van de Romacultuur en leert zij hun de ongeschreven regels die in haar wereld zo belangrijk zijn. Na de oorlog wordt de vader als politiek delinquent veroordeelt en weet het gezin ternauwernood de bittere armoede te overleven. Als de vader terugkeert uit de gevangenis, besluit hij met zijn gezin naar Duitsland te emigreren. Een leven in Nederland is voor Heina Brandt een reddingslijn die hem wordt toegeworpen. Hij trouwt, krijgt kinderen, studeert, verkrijgt maatschappelijk, succes en aanzien en probeert de schaduwen uit zijn verleden te bannen, maar wordt langzaam maar zeker ingehaald door spoken uit het verleden. Hij verliest zijn grip op het leven, raakt aan de drank en wordt uiteindelijk nog net op tijd gered door de dood die hem voor gezichtsverlies behoedt.

Gina Brandt staart naar haar gestorven vader onder voile en beseft dat hij hen achterlaat met onopgeloste raadsels. Ze besluit op zoek te gaan naar de verborgen geschiedenis van de man die haar vader was.

Duivelsklauw maakt de lezer deelgenoot van een bizarre familiegeschiedenis, de eenzame worsteling van een man die is grootgebracht tussen twee culturen en normen en waarden die wankelen en haaks op elkaar staan. Het schildert het leven van een man die niet wist te overleven in het tumult van onze Nederlandse samenleving.

Bekijk de trailer van Duivelsklauw bij ‘In de media’.

Bestel dit boek op BOL.COM of bestel een gesigneerd exemplaar.


booksslider_grens2Over de grens
verwacht in juni 2014

bestelexemplaarklein
Boter, suiker, sigaretten, drank… aan de smokkel van deze waren hangt een nostalgische geur. Oudere familieleden kunnen er tijdens feestjes nog smakelijk over vertellen hoe zij bij nacht en ontij de grens passeerden met een wagen vol illegale spullen, achtervolgd door fanatieke douaniers.

Smokkel is van alle tijden, ook sinds de binnengrenzen van Europa zijn weggevallen. Het gaat echter niet alleen om onschuldige consumptiegoederen maar ook om zaken waarbij de spijkerharde misdaad zich doet gelden: drugs, dieren en mensen, wapens en explosieven, geld, goud en andere edelmetalen.
Kortom, gefundenes Fressen voor 16 topmisdaadauteurs, die allen een spannend misdaadverhaal schreven over smokkel aan de Nederlands-Duitse grens en v.v.

Bestel dit boek op BOL.COM of bestel een gesigneerd exemplaar.

 


booksslider-blauweBlauwe Haren Zwarte Ogen
2008

De Romacultuur Van Binnenuit

bestelexemplaarklein
Blauwe haren, zwarte ogen begint met een reis naar Auschwitz. Het is het startpunt voor een tocht door de rijke cultuur van Sinti, Roma en gitano’s, ook wel zigeuners genoemd. Ze zijn door de eeuwen heen vervolgd en als paria’s van de maatschappij naar onherbergzame uithoeken verdreven. Ook vandaag de dag worden veel Roma geminacht en verguisd en wordt in stereotype beelden over hen geoordeeld. Maar hoe ziet hun cultuur er dan wel uit? Felicita Vos neemt ons mee naar diverse delen van Europa waar haar hoofdpersonen leven en werken.

Ze danst met zangeres Ljiljana Buttler-Petrovic, drinkt cappuccino met flamencodanser Joaquin Cortès, huilt om gemartelde zielen in Birkenau en komt tot de ontdekking dat ondanks de versplintering van een volk oude tradities bewaard zijn gebleven en overal in Europa op eenzelfde manier in ere worden gehouden. Vos staat stil bij haar persoonlijke levensgeschiedenis en bij politieke situaties en sociaaleconomische factoren in de verschillende landen. Ze gaat de confrontatie aan met bestaande conventies door openhartig culturele taboes uit de Romacultuur als homoseksualiteit, dood en vervolging, aan te snijden.

Blauwe haren, zwarte ogen is een uniek, caleidoscopisch document dat de cultuur van Sinti, Roma en gitano’s van binnenuit belicht. Aan het woord komen Joaquin Cortès, Sylvia Tóth, Tata Mirando, Amet Jasar, Gusztáv Balázs, Esma Redzepova, Ljiljana Buttler-Petrovic, Tomatito, het Rosenberg Trio en vele anderen.

Bestel dit boek op BOL.COM of bestel een gesigneerd exemplaar.


booksslider_hoezoHoezo Tolerant?
2007

Zijn de grenzen van de Nederlandse tolerantie bereikt? Wat betekent het in de praktijk? Wat is tolerantie? Een bloemlezing met een rijke verscheidenheid van meningen.

 

 

 

 

 


booksslider_liefdeLiefde in de schaduw van de Amalfische kust
2004

Poëzie geschreven aan de voet van de Vesuvius.

Twitter Facebook Instagram
blogs van felicita