Lezingen

Ben je geïnteresseerd in een uniek evenement? Nodig dan Felicita Vos uit voor een lezing of openbaar interview. Dat staat garant voor een bijzondere middag of avond waarbij ze openhartig vertelt over haar werk waarin ze soms pittige thema’s aansnijdt. Ook de Romacultuur, het leven tussen verschillende culturen en de impact daarvan komen aan bod. Na afloop van de lezing is er gelegenheid haar boeken te kopen en te laten signeren. Voor informatie en boekingen kun je contact opnemen met de Schrijverscentrale.

Agenda

Er zijn geen aankomende evenementen.

Nieuws

Felicita werkt op dit moment samen met filmmaker en onderzoeker Cathalina van den Heuvel en fotograaf Anneke Joris, aan een internationaal non-fictie boek. Onder het motto Viva La Vida maken ze een bijzondere reis door Europa waarbij ze de lezer meenemen naar een verscholen wereld met een gruwelijke, duistere kant. Ze schuwen het niet de confrontatie daarmee aan te gaan, onderweg beelden te delen en mensen met elkaar te verbinden. Viva La Vida wordt een ode aan het leven van de Spaanse vogelvrijen, bijzondere wezens die aan de horror ontsnapten en vandaag de dag in vrijheid van hun leven genieten.

Nieuwe roman

In oktober verschijnt Felicita's nieuwe, verassende, mysterieuze en ook krachtige roman Tussen zwarte vlinders die zich zowel in Nederland, Spanje als Italië afspeelt.

Een verdronken vader, een beste vriend, een mysterie, een nieuwe liefde.
Maar niet alles is wat het lijkt.

Uit welingelichte kringen

Dat Felicita Vos de enige Roma schrijver van Nederland is maakt haar sowieso uniek. Daarnaast schrijft ze bijzondere romans waarin de Roma-thematiek altijd op de achtergrond meespeelt; ook weer in deze nieuwe spannende, vaardig geschreven roman vol leugens en verraad. Geen spoilers hier: lees het vooral. Wel alvast de belofte dat er een onvergetelijk personage in voorkomt: Fredo, de flamboyante homovriend van Raven. Hij bezorgt de lezer in de slotscènes van het boek gegarandeerd minimaal een brok in de keel. Prachtig.

'Wat een pageturner! Een bijzondere roman met een ontroerend einde dat je nog lang bijblijft.' Janneke Siebelink

'Wat een meeslepend verhaal!' Marion Pauw

 

Actie voor Rescue organisatie

Dat Felicita zich inzet voor het welzijn van dieren is geen nieuws. Maar ze heeft nu een actie opgestart waarbij ze bij aankoop van haar laatste roman Tussen zwarte vlinders uit eigen zak 5 euro aan Galgo's del Sur, een Spaanse Rescue organisatie doneert. Ze stuurt het boek gesigneerd en voorzien van een speciaal item naar u op en betaald ook zelf de portokosten. In haar roman schrijft ze onder andere over de situatie van Galgo's en Podenco's in Spanje en onder welke omstandigheden deze dieren leven.  De Rescue organisaties zetten zich dag en nacht in om deze prachtige windhonden van de dood te redden en van de nodige medische zorg te voorzien. Felicita heeft zelf twee windhonden van Galgo's del Sur geadopteerd. Een van haar honden is in een dodingstation geboren. Hij is met zijn moeder, broertjes en zusjes vrijgekocht door deze stichting. Haar andere windhond is door haar jager eveneens naar een dodingstation gebracht en door deze shelter vrijgekocht. Dodingstations, ook wel perreira's genoemd, zijn destructiebedrijven die betaald worden om deze mooie dieren te vernietigen. Gelukkig zijn er Rescue organisaties die deze dieren vrijkopen, van de nodige medische zorg voorzien en met veel liefde weer op de been helpen zodat ze geadopteerd kunnen worden. Ook redden ze honden uit velden, waar ze met gebroken poten achtergelaten zijn of uit andere erbarmelijke situaties. Deze organisaties doen dit werk volledig op vrijwillige basis en zijn afhankelijk van donaties om dit werk te kunnen doen. De actie van Felicita om Galgo's del Sur te steunen loopt tot Moederdag. Op die dag zal ze het ingezamelde bedrag overmaken naar Galgo's del Sur.

Wanneer u het boek al heeft, kunt u ook een losse donatie doen. Stuur een mail naar info@felicitavos.nl