Felicita Vos biografie

Ik ben in het hart van Arnhem geboren en bracht mijn jeugdjaren door in een buitenwijk van deze stad. Na mijn middelbare school studeerde ik Culturele en Maatschappelijke Vorming en later Communicatie. Eigenlijk wist ik als jong meisje al dat ik iets heel anders in mijn leven wilde gaan doen. Zodra ik toegang kreeg tot de magie van het geschreven woord, wilde ik schrijven en werelden scheppen waarin mensen even kunnen verdwijnen.

Als dochter van een vader met Roma wortels en een Nederlandse moeder groeide ik op in twee totaal verschillende culturen. Aanvankelijk heb ik daar flink mee geworsteld. Want waar hoor je nu echt bij? Het ontheemd voelen en tegelijkertijd ruimte willen geven aan een cultuur waar een maatschappelijk stigma op rust en die beter voor de buitenwereld verzwegen kon worden, was niet makkelijk. Het was een zoektocht waarin ik jongleerde met uitersten. Dat heeft me als mens gesterkt om mijn eigen plek in de wereld te vinden.

Veelvuldig terugkerende thema’s in mijn werk zijn ontworsteling, familiegeheimen, raadsels, schurende culturen, ontsnappen uit een leven dat je niet past. Maar ook hoop en kracht spelen in veel van mijn boeken een rol! Er wordt me weleens gevraagd waarom ik geregeld heftige thema’s aansnijdt. Ze vallen me toe. Als een onderwerp mij raakt, iets in mij wakker schudt, dan schuw ik het niet om ook de confrontatie met de moeilijke kant ervan aan te gaan. Ik ga niets uit de weg alles staat in dienst van mijn romans.

Vandaag de dag woon en werk ik in de Arnhemse binnenstad waar ik met mijn drie windhonden en mijn Cornish Rex kat woon. Prachtige natuurgebieden bevinden zich praktisch bij mij om de hoek. Ik geniet dagelijks van mooie wandelingen met mijn windhonden Hazel, Neva en Lila door bos, heide en langs beken en rivieren. Naast het schrijven een levenselixer voor mij.