Felicita Vos biografie

Ik ben in het hart van Arnhem geboren. Mijn jeugdjaren bracht ik door in een buitenwijk van deze stad waar ik veel tijd met mijn honden in 'Het Kraaienbos' doorbracht. Ik houd van dieren, lezen, research doen en werelden scheppen waarin ik mijn lezers kan laten verdwijnen. Ik heb een passie voor flamenco. Helaas kan ik zelf niet meer dansen, maar nog wel de Duende beleven. Verder houd ik ervan onderweg te zijn omdat het me een gevoel van vrijheid bezorgt. Ik kan geen kaartlezen, maar heb een goed innerlijk kompas waar ik blind op kan varen.

Als dochter van een vader met Roma wortels en een Nederlandse moeder groeide ik op in twee totaal verschillende culturen. Aanvankelijk heb ik daar flink mee geworsteld. Want waar hoorde ik nu bij? Ik voelde me ontheemd en maakte bovendien deel uit van een cultuur waar een stigma op rust. Uiteindelijk heb ik een balans tussen beiden gevonden. Ik weet wie ik ben, waar ik voor sta en houd me niet bezig met etnische etiketten.

Er wordt me weleens gevraagd waarom ik in mijn romans soms heftige thema’s aansnijdt. Ze vallen me toe. Als een onderwerp mij raakt, iets in mij wakker schudt, dan schuw ik het niet om ook de confrontatie met de moeilijke kant ervan aan te gaan. Ik zie het als een avontuur waardoor ik op de meest uiteenlopende, soms bizarre, maar ook interessante, plekken kom die normaal gesproken voor buitenstaanders gesloten blijven.

Met mijn windhonden Hazel, Neva en Lila en mijn Cornish Rex, Gina woon ik in de Arnhemse binnenstad. We genieten dagelijks van mooie wandelingen door bos, heide en langs beken en rivieren. Naast het schrijven een levenselixer voor mij.

Als ambassadeur van Stichting DutchGalgoLobby, zet ik me in voor het welzijn van Spaanse jachthonden.

In 2022 verschijnt mijn nieuwe roman!

 

Felicita Vos