Felicita is in het hart van Arnhem geboren. Haar jeugdjaren bracht ze door in een buitenwijk van deze stad waar ze veel tijd met haar honden in 'Het Kraaienbos', een klein, bosrijk gebied vlak achter hun huis, doorbracht. Ze houdt van dieren, lezen, research doen en werelden scheppen waarin ze haar lezers kan laten verdwijnen. Ze heeft een passie voor flamenco. Helaas kan ze zelf niet meer dansen, maar nog wel de Duende beleven. Verder houdt ze ervan onderweg te zijn omdat het haar een gevoel van vrijheid bezorgt. Ze kan geen kaartlezen, maar heeft een goed innerlijk kompas waar ze blind op kan varen.

Als dochter van een vader met Roma wortels en een Nederlandse moeder groeide ze op in twee totaal verschillende culturen. Aanvankelijk heeft ze daar flink mee geworsteld. Want waar hoorde ze nu bij? Ze voelde zich ontheemd en maakte bovendien deel uit van een cultuur waar een stigma op rust. Uiteindelijk heeft ze een balans tussen beiden gevonden. Ze weet wie ze is, waar ze voor staat en houdt zich niet bezig met etnische etiketten.

Er wordt Felicita weleens gevraagd waarom ze in haar romans soms heftige thema’s aansnijdt. Ze vallen haar toe. Als een onderwerp haar raakt, iets in haar wakker schudt, dan schuwt ze het niet om ook de confrontatie met de moeilijke kant ervan aan te gaan. Ze ziet het als een avontuur waardoor ze op de meest uiteenlopende, soms bizarre, maar ook interessante, plekken komt die normaal gesproken voor buitenstaanders gesloten blijven.

Met haar windhonden Hazel, Neva en Lila en haar Cornish Rex kat, Gina woont ze in de Arnhemse binnenstad. Ze geniet met haar honden dagelijks van mooie wandelingen door bos, heide en langs beken en rivieren. Naast het schrijven zijn die wandelingen een levenselixer voor haar.
Als ambassadeur van MIM Foundation, zet ze zich in voor het welzijn van Spaanse jachthonden.
Op 13 oktober 2022 verschijnt haar nieuwe roman Tussen zwarte vlinders!

Felicita Vos