Fifty Shades of Grey

Jullie kennen het vast… ineens bekruipt je een gedachte die je in eerste instantie angstaanjagend vindt. Sterker nog, je denkt NO WAY! Daar ga ik echt niet aan beginnen, maar het zaadje is geplant. Als je van de griezelige gedachte bekomen bent, ontstaat er ruimte voor een nieuw avontuur dat lonkt en avonturen beleven geven mij altijd een instant boost.

Waar heeft ze het over, zullen jullie je afvragen. Het is niets diepzinnigs of spiritueels. Nee, het is zeer aards en heeft ook met ijdelheid te maken. Het is een nieuwe mogelijkheid waaraan ik nog niet eerder had gedacht. Maar eerlijk is eerlijk, het zaadje dat ik plantte had tijd nodig om te groeien, heeft inmiddels wortel geschoten en komt langzaam maar zeker tot wasdom.

Ik ben niet overdreven ijdel en het leven met mijn honden zet mij met twee voeten stevig op de aarde. Maar net als andere vrouwen ben ik ook met mijn uiterlijk bezig. En ja, er is geen ontkomen aan. Na je veertigste gaan de eerste grijze haren zich aandienen. Hup de verfkwast erover, want je wilt die grijze haren wegmoffelen.

Ik heb geen moeite met ouder worden, ben nooit met mijn leeftijd bezig en als mensen ernaar vragen, moet ik vaak nadenken. Ik sta er simpelweg niet bij stil. Ouder worden is geen vanzelfsprekendheid, mijn vader werd slechts 51 jaar, dus ik koester iedere dag die ik in gezondheid mag doorbrengen en geniet enorm van mijn leven. Maar grijs haar hoorde daar nog lang niet bij.

Als je de grijze aanwas in toom wilt houden, dan moet je (in mijn geval, ik heb heel donker haar) iedere veertien dagen naar de kapper of zelf met de verfkwast aan de slag. Al die chemicaliën zijn slecht niet alleen slecht voor mijn haar, maar ook voor mijn gezondheid. Ik dook internet op en raakte geïnspireerd door de vrouwen die mij voorgingen. Er is een hele Go Grey Movement gaande. Kijk maar eens op Youtube en Instagram. Er zijn zelfs blogs aan gewijd.

De doorslag voor mijn besluit gaf mijn zus die met hetzelfde probleem kampte. Ze kreeg een heftige allergische reactie op een “veilige” haarverf waaraan geen schadelijke stoffen zouden zijn toegevoegd. Haar lippen en ogen zwollen op, haar hoofdhuid brandde als een tierelier, ze had het gevoel dat ze van de haarverf gedronken had, proefde deze in haar mond en is haast gestikt.
Zij zet noodgedwongen de eerste stap en ik ga haar volgen. Het duurt zeker een jaar voor je met high- en lowlights het gewenste resultaat behaald hebt. Ik heb soms twijfels als ik denk aan de heftige verandering die het teweeg zal brengen, maar ik treed de transformatie, net als mijn zus, moedig tegemoet Eerlijk gezegd voel ik me ergens ook bevrijd en opgelucht want ik was het verven om meer dan alleen gezondheidsredenen beu. Mijn zus en ik gaan ervoor Fifty Shades of Grey, vrouwelijk, sexy en helemaal hot!